PilotGEV

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

De beste antivirus !

De Virus Bulletin ( link: http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml) heeft zijn testresultaten over de prestatie van een aantal bekende antivirus software voor 2009 bekend gemakt. Hieronder ziet u het resultaat:

Virus Bulletin test resultaten

Uitleg:   Reactive detection - ontdekken van een bekende virus op basis van virusdefinities.
Proactive detection - ontdekken van een ongevenste code (nieuwe virus) met andere methodes.

Ook de AV-Comperatives heeft de testresultaten van zijn antivirus- vergelijkingen bekend gemaakt (link:http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests/summary-reports). De winnaars van AV-Comperatives voor 2009 zijn:

 

1. Gold - Symantec www.symantec.nl
2. Silver - Kaspersky www.kaspersky.nl
3. Bronze - ESET www.nod32.nl

(van 2008: 1.AVIRA, van 2007 en 2006: 1.ESET, van 2005 en 2004: 1.Kaspersky).

De AV-Test GmbH (link: http://www.av-test.org/) samen met PCWorld (link: http://www.pcworld.com) hebben de volgende 11 antivirussen van 2010 getest: Alwil Avast, Avira AntiVir, BitDefender, Eset Nod32, F-Secure, G Data, Kaspersky Lab, McAfee, Panda, Symantec (Norton Antivirus) and Trend Micro (lees hier over de testresultaten). Volgens hun testresultaten de Top 5 antivirussen van 2010 zijn:

  1. G-DATA Antivirus 2010
  2. Symantec Norton Antivirus 2010
  3. Kaspersky Antivirus 2010
  4. BitDefender Antivirus 2010
  5. Panda Antivirus Pro 2010

PilotGEV heeft sommige antivirus- oplossingen zelf geprobeert, waaronder:

G-DATA Internet Security 2009 (nieuw IS-2010) http://www.gdata.nl
McAfee Total Protection 2009 http://www.mcafee.nl
Panda Managed Office Protection http://www.pandasoftware.nl
ESET Nod32 Antivirus 4 http://www.nod32.nl
Trend Micro Internet Security Pro (nieuw IS-2010 Pro) http://www.trendmicro.com

Het eenvoudige, vertrouwbare, gebruikersvriendelijke en goedkope voor ons is G-DATA Internet Security.

G-DATA bevat de kern van 2 antivirussen - AVAST (Alwil) en BitDefender. Met twee ingeschakelde antivirus- kernen wordt de computer meer belast, maar G-DATA scoort hoger dan de concurrenten. Het geeft nooit problemen met Firewall of met andere onderdelen. De gebruikersinterface is heel duidelijk en makkelijk te beheren, een voorbeeld van een security software. Bij G-DATA kost Internet Security voor 3PC's € 44,95.

nieuw: de versie IS-2010 is heel licht, lichter dan de concurrenten. Op mijn oude computer (Pentium D 820) is het bijna niet te merken dat er een antivirus werkt. Ook tijdens de computerscan worden alle kliks meteen uitgevoerd. Upgrade naar de nieuwe versie voor geregisterde gebruikers is gratis.

McAfee is aantrekkelijk (1 maand het volledige versie gratis uitproberen en later activeren, 13 maand totale looptijd), maar wij hebben problemen gehad met SiteAdvisor en soms met Firewall. Behalve de twee componenten waren er geen probleem. Tegenwoordig voert McAfee zijn online verkoop met een slimme manier. Mensen die niet geregisterde zijn bij McAfee kunnen een licentie van Total Protection voor 3PC's voor € 39,97 kopen. Als u wel bij McAfee geregisterd bent dwingt McAfee u om aan te melden, waar u vervolgens een prijs van € 79,95 voor uw bestelde product ziet staan. Het is mogelijk om tog € 39,97 te betalen maar u moet weten hoe - een marketingtruc om nieuwe klanten te lokken.

Panda Managed Office Protection (link: http://www.pandasecurity.com/enterprise/solutions/managedprotection/) is een zakelijke versie. Tijdens installeren deinstalleert hij de huidige security software. Heel handig voor mensen die kunnen vergeten dat een tweede antivirus software in een computer installeren niet mag. Wel was er een probleem met Panda waneer er een virus in het systeem zat en Panda geïnstalleerd werd om het virus te verwijderen. Panda kon de computerscan niet uitvoeren. De gebruikersinterface is simpeler dan ooit, een Scan en een Update. In het algemeen is de Managed Office Protection een hele goede software en mag het een maand gratis gebruikt worden. De prijs is € 69,00 voor een licentie.

ESSET Nod32 Antivirus 4 (zakelijke versie, geen Firewall, geen AntiSpam) krijgt heel veel complimenten van ons. Over het algemeen doet hij zijn werk prima. Hij is lichter dan G-DATA IS-2009, tijdens de computerscan loopt het systeem makkelijk. De gebruikersinterface is goed, maar volgens ons is die van G-DATA beter. Nod32 gaat diep in het mail en roept demonstratief op dat hij alles gecontroleerd heeft en geeft een link naar www.nod32.nl,  een onnodig en goedkoop reclame. Voor een totale bescherming kunt u het beste voor ESET Smart Security 4 gaan. Een licentie van Smart Security voor een jaar kost €54,25 (voor 3PC's €81,47).

Trend Micro Internet Security Pro 2009 was niet beter dan G-DATA of Nod32. Hij was net zo goed als McAfee of Panda.

nieuw: De versie 2010 is veel beter en veel lichter, lichter dan Nod32. Pro versie is met Pro Functies uitgebreid - Vault (gevoelige bestanden met wachtwoord beveiligen), System Tuner (opruimen en optimaliseren van Windows), Toolbar (controleert de veiligheid van websites, hiperlinks en verbindingen met het draadloze netwerk) en Mobile Security (beschermt de mobiele telefoon en PDA). De interface is gebruikersvriendelijk en duidelijk, heel dichbij om de beste antivirus software te zijn. Een licentie van Internet Security voor een jaar kost €49,95 (€59,95 voor Pro). Upgrade naar de nieuwe versie voor geregisterde gebruikers is gratis.

Trustport Antivirus (http://www.trustport.nl) heeft ook hoog gescoord, maar Trustport maakt gebruik van een kern van 4 antivirussen - AVG, Norman, Dr.Web en VirusBlokAda. Tegenwoordig kost een licentie van PC Security voor 3PC's bij Trustport €70,33.

Microsoft Forefront (zakelijke versie, link: http://www.microsoft.com/forefront/en/us/default.aspx) maakt gebruik van een kern van 8 verschillende antivirussen, waarvan er maximaal 6 tegelijk gebruikt kunnen worden. Hij moet hoger kunnen scoren. Maar het resultaat van Microsoft Security Essentials gratis antivirus is heel goed, goed nieuws voor thuisgebruikers. De link naar het download pagina kunt u bij PilotGEV onder Web Links onder Handige Software vinden.

AVG (http://www.avg.nl), Avira Personal (http://www.avira.nl) en avast! (http://www.avast.com/) hebben redelijk goed gescoord. Zij hebben een gratis versie voor thuisgebruikers om te downloaden. De links naar de download pagina's kunt u bij PilotGEV onder Web Links onder Handige Software vinden. Over de testresultaten van de vergelijkingen van deze vier gratis antivirussen kunt u hier lezen: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5413&review=2010+Free+Antivirus+Buyers+Guide. Bij AVG kost een 2- jarige abonnement voor Internet Security €110,70. Bij Avira kost een 2- jarige abonnement voor AntiVir Premium Suit voor 3PC's €95,96 (een jaarabonnement kost €59,95). Bij avast! kost een 2- jarige abonnement voor avast! 4 Professional voor 2-4 PC's €44,74 excl. BTW (een jaarabonnement kost €30,95 excl. BTW)

De conclusie is: 100% beveiliging bestaat niet. Sommige oplossingen zijn goed en anderen zijn beter, maar een betaalbare security software beschermt beter. Tegenwoordig bijna alle antivirussen geven u gelegenheid om 1 maand gratis uit te proberen.

Lees ook Tips om je te wapenen tegen cybercriminaliteit

 

Zoeken

Handige Advies

Intel heeft zijn Atom processors in de markt gebracht als het meest energiezuinigste CPU's voor kleine notebooks met 8"-10" schermen. Zij worden ook in goedkope PC's gebruikt. Koop daarom alleen een PC met Intel Atom CPU als het voor WEB of voor niet te zware applicaties bedoeld is. Neem contact op met PilotGEV voor advies over bepaalde computers.

Link: www.intel.com/technology/atom


Nieuws flash

Van een dag computerles kunt u heel veel over de computers en software te weten komen. Kunt u alles onthouden? PilotGEV gebruikt een techniek van uitleg, waarin nieuw informatie met oude kennis verbonden wordt en het daarom makkelijk te begrijpen en te onthouden is.